Veel gestelde vragen

Enkele veel gestelde vragen aan ons zijn:

Welke pijlers kent het GPPZ?

GPPZ staat voor inclusief en menswaardig kunnen bijdragen. Menswaardige bijdrage wordt samen met mensen met een beperking gemaakt.

  •  1. Gelijkheid: Het recht op gelijke behandeling vormt de basis voor alle andere mensenrechten.
  •  2. Doeltreffend: Doeltreffende aanpassingen voor mensen met een beperking. De aanpassingen moeten doeltreffend zijn, maar ze mogen anderen geen onevenredige of onnodige last bezorgen.
  •  3. Toegankelijkheid: Zonder toegankelijkheid geen deelname. Iedereen moet volledig en op voet van gelijkheid mee kunnen doen.
  •  4. Zelfstandigheid: Handelingsbekwaamheid en onafhankelijkheid van mensen met een beperking.

Wat doet het GPPZ aan toegankelijkheid en wonen?

De afgelopen jaren heeft het GPPZ goede afspraken gemaakt met de gemeente over de richtlijnen met betrekking tot de toegankelijkheid van de openbare weg en gebouwen.

Een goede samenhang met het bouwen van o.a. betaalbare levensloopbestendige, en bruikbaar ingerichte huizen en leefomgeving voor mensen met beperkingen en zorgondersteuning, zijn voor ons belangrijke punten.

Hebben jullie ook andere kennis?

De kennis van diverse beperkingen maakt dat het GPPZ in staat is over veel situaties haar mening te geven uit eigen deskundigheid en ondersteuning van ervaringen.

Niet alleen op woon, weg, vervoer of zorg maar ook arbeid, hulpmiddelen en veiligheid hebben wij onze ervaringskennis. Wij geven graag advies over het doel van zelfredzaamheid, meedoen, en mogelijkheden van participatie in Zeist.

Wat is inclusief en menselijk beleid?

Inclusief beleid richt zich op iedereen: mensen met en zonder uiteenlopende beperkingen. Algemeen beleid sluit onbedoeld mensen uit, daarom zien wij graag de dialoog met de mensen en ook het maatwerk als uitgangspunt.

Het GPPZ en de AVG.

AVG is een nieuwe Europese privacywet die op 25 mei 2018 van kracht is. Het doel van de AVG is om dezelfde wetgeving met betrekking tot bescherming van gegevens in alle EU-lidstaten te hebben en om burgers meer controle te geven over hoe en wanneer hun gegevens worden gebruikt.

Hoewel de AVG een EU-wetgeving is, dient elk bedrijf dat goederen of diensten aanbiedt aan EU burgers, onafhankelijk van de locatie, zich aan de regelgeving te houden.

Het GPPZ verwerkt geen persoonsgegevens. Onze gegevens zijn alleen aan organisaties en van organisaties.

Bij onze provider bestaat een Data Processing Agreement (DPA) opgesteld die ervoor zorgt dat eventuele persoonlijke informatie, mochten wij deze hebben gemist, die op onze systemen verwerkt wordt, voldoet aan de regels van de AVG.

Kvk:30156078

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.