Over ons

De Stichting Gehandicapten en Patiënten Platform Zeist (GPPZ) is opgericht op 23 maart 1999 te Zeist.Wij zijn een Platform die de belangen behartigt van gehandicapten en patiënten beleid. Dit betreft meedoen in de maatschappij. Doen zoals elke inwoner van Zeist doet, genieten zoals elke inwoner of bezoeker van Zeist geniet.

Onze ervaringen op allerlei gebied in de gemeenschap zoals winkelen, vervoer, zorg, sportief zijn en werken is een belangrijk deel van onze bijdrage in de dialoog binnen Zeist.

Bewustwording en de kansen die er zijn voor mensen met een beperking brengen wij graag onder de aandacht. Het GPPZ beschikt over deskundigheid die gedragen wordt, door eigen ervaringen en functioneren met onze beperkingen. Bovendien wordt dankbaar gebruik gemaakt van de kennis uit lokaal en landelijke organisaties.

Met elkaar bruggen bouwen en hulp geven geeft begrip.

 

Wij denken dat samen doen eenvoudiger is dan alleen alles doen.

 

Wat doen wij namens jou?

Het GPPZ ontmoet andere organisaties bij bijeenkomsten in en buiten Zeist. Voorbeelden van organisaties zijn de politieke partijen, winkeliersverenigingen, maatschappelijke organisaties en andere op gebied van natuur, vervoer of sport. Hier vertellen wij over mensen met hun beperkinge). In gesprek zijn met patiëntenverenigingen of cliëntenraden geeft inzicht in de problemen die er zijn.

Hoe zorgen wij dat je mee kan doen?

Het Platform is opgericht om te bevorderen dat mensen met een beperking of een chronische ziekte mee kan doen. Wij nemen je opmerkingen mee in ons gesprekken. Je laat ons weten wat je tegenkomt of aantreft en dat proberen wij voor jou en andere gelijktijdig op te lossen.

Lees bij Contact hoe je ons kan bereiken.

 

Denk je ook net als wij aan:

  • Alle winkels, scholen en gemeentelijke Plaatsen bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar.
  • Openbaar Vervoer beschikbaar, vaak  en bruikbaar in heel Zeist.
  • Regiotaxi voor als het niet anders kan maar dan zonder beperking van afstand of tijd.
  • Sport en spel voor iedereen haalbaar met zijn beperking.

Bestuur:

Ons platform bestaat uit een klein bestuur van mensen met een beperking.

Wij hebben allen een andere soort beperking, waardoor je elkaar aanvult. Zo deel je de ervaringen en krijgt begrip. Voor ons een reden om dit ook uit te dragen binnen Zeist. Ieder heeft een puzzel stuk, zo los je het probleem op met elkaar.

 

Op grond van de criteria voor betrokkenheid, leefbaarheid en participatie worden de nodige afwegingen gemaakt van de activiteiten die wij elk jaar ontwikkelen. Een samenwerking met landelijke organisaties, doelgroep gerichte verenigingen en lokale initiatieven zorgen dat wij niet alleen de gemeenteraad helpen. Wij kijken door onze brede aanpak waar wij andere steunen met kennis en begrip voor mensen met een beperking. Mensen met een beperking zijn deel van een maatschappij en willen op gelijke vlak kunnen mee doen, zonder bijzonder te willen zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.