Over ons

De Stichting Gehandicapten en Patiënten Platform Zeist (GPPZ) is opgericht op 23 maart 1999 te Zeist.Wij zijn een Platform die de belangen behartigt van gehandicapten en patiënten beleid. Dit betreft meedoen in de maatschappij. Doen zoals elke inwoner van Zeist doet, genieten zoals elke inwoner of bezoeker van Zeist geniet.

Onze ervaringen op allerlei gebied in de gemeenschap zoals winkelen, vervoer, zorg, sportief zijn en werken is een belangrijk deel van onze bijdrage in de dialoog binnen Zeist.

Bewustwording en de kansen die er zijn voor mensen met een beperking brengen wij graag onder de aandacht. Het GPPZ beschikt over deskundigheid die gedragen wordt, door eigen ervaringen en functioneren met onze beperkingen. Bovendien wordt dankbaar gebruik gemaakt van de kennis uit lokaal en landelijke organisaties.

Met elkaar bruggen bouwen en hulp geven geeft begrip.

 

Wij denken dat samen doen eenvoudiger is dan alleen alles doen.

 

Wat doen wij namens jou?

Het GPPZ ontmoet andere organisaties bij bijeenkomsten in en buiten Zeist. Voorbeelden van organisaties zijn de politieke partijen, winkeliersverenigingen, maatschappelijke organisaties en andere op gebied van natuur, vervoer of sport. Hier vertellen wij over mensen met hun beperkinge). In gesprek zijn met patiëntenverenigingen of cliëntenraden geeft inzicht in de problemen die er zijn.

Hoe zorgen wij dat je mee kan doen?

Het Platform is opgericht om te bevorderen dat mensen met een beperking of een chronische ziekte mee kan doen. Wij nemen je opmerkingen mee in ons gesprekken. Je laat ons weten wat je tegenkomt of aantreft en dat proberen wij voor jou en andere gelijktijdig op te lossen.

Lees bij Contact hoe je ons kan bereiken.

 

Denk je ook net als wij aan:

  • Alle winkels, scholen en gemeentelijke Plaatsen bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar.
  • Openbaar Vervoer beschikbaar, vaak  en bruikbaar in heel Zeist.
  • Regiotaxi voor als het niet anders kan maar dan zonder beperking van afstand of tijd.
  • Sport en spel voor iedereen haalbaar met zijn beperking.

Bestuur:

Ons platform bestaat uit een klein bestuur van mensen met een beperking.

Wij hebben allen een andere soort beperking, waardoor je elkaar aanvult. Zo deel je de ervaringen en krijgt begrip. Voor ons een reden om dit ook uit te dragen binnen Zeist. Ieder heeft een puzzel stuk, zo los je het probleem op met elkaar.

 

Op grond van de criteria voor betrokkenheid, leefbaarheid en participatie worden de nodige afwegingen gemaakt van de activiteiten die wij elk jaar ontwikkelen. Een samenwerking met landelijke organisaties, doelgroep gerichte verenigingen en lokale initiatieven zorgen dat wij niet alleen de gemeenteraad helpen. Wij kijken door onze brede aanpak waar wij andere steunen met kennis en begrip voor mensen met een beperking. Mensen met een beperking zijn deel van een maatschappij en willen op gelijke vlak kunnen mee doen, zonder bijzonder te willen zijn.

 

Veel gestelde vragen?

Enkele veel gestelde vragen aan ons zijn:

Welke pijlers kent het GPPZ?

GPPZ staat voor inclusief en menswaardig kunnen bijdragen. Menswaardige bijdrage wordt samen met mensen met een beperking gemaakt.

  •  1. Gelijkheid: Het recht op gelijke behandeling vormt de basis voor alle andere mensenrechten.
  •  2. Doeltreffend: Doeltreffende aanpassingen voor mensen met een beperking. De aanpassingen moeten doeltreffend zijn, maar ze mogen anderen geen onevenredige of onnodige last bezorgen.
  •  3. Toegankelijkheid: Zonder toegankelijkheid geen deelname. Iedereen moet volledig en op voet van gelijkheid mee kunnen doen.
  •  4. Zelfstandigheid: Handelingsbekwaamheid en onafhankelijkheid van mensen met een beperking.

Wat doet het GPPZ aan toegankelijkheid en wonen?

De afgelopen jaren heeft het GPPZ goede afspraken gemaakt met de gemeente over de richtlijnen met betrekking tot de toegankelijkheid van de openbare weg en gebouwen.

Een goede samenhang met het bouwen van o.a. betaalbare levensloopbestendige, en bruikbaar ingerichte huizen en leefomgeving voor mensen met beperkingen en zorgondersteuning, zijn voor ons belangrijke punten.

Hebben jullie ook andere kennis?

De kennis van diverse beperkingen maakt dat het GPPZ in staat is over veel situaties haar mening te geven uit eigen deskundigheid en ondersteuning van ervaringen.

Niet alleen op woon, weg, vervoer of zorg maar ook arbeid, hulpmiddelen en veiligheid hebben wij onze ervaringskennis. Wij geven graag advies over het doel van zelfredzaamheid, meedoen, en mogelijkheden van participatie in Zeist.

Wat is inclusief en menselijk beleid?

Inclusief beleid richt zich op iedereen: mensen met en zonder uiteenlopende beperkingen. Algemeen beleid sluit onbedoeld mensen uit, daarom zien wij graag de dialoog met de mensen en ook het maatwerk als uitgangspunt.

Het GPPZ en de AVG.

AVG is een nieuwe Europese privacywet die op 25 mei 2018 van kracht is. Het doel van de AVG is om dezelfde wetgeving met betrekking tot bescherming van gegevens in alle EU-lidstaten te hebben en om burgers meer controle te geven over hoe en wanneer hun gegevens worden gebruikt.

Hoewel de AVG een EU-wetgeving is, dient elk bedrijf dat goederen of diensten aanbiedt aan EU burgers, onafhankelijk van de locatie, zich aan de regelgeving te houden.

Het GPPZ verwerkt geen persoonsgegevens. Onze gegevens zijn alleen aan organisaties en van organisaties.

Bij onze provider bestaat een Data Processing Agreement (DPA) opgesteld die ervoor zorgt dat eventuele persoonlijke informatie, mochten wij deze hebben gemist, die op onze systemen verwerkt wordt, voldoet aan de regels van de AVG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.